gototopgototop
среда, 09. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Јапан спреман да учествује на Донаторској конференцији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - НишимураМинистар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас Јасутошија Нишимуру, вишег вице-министра у Кабинету премијера Јапана задуженог за област отклањања последица природних катастрофа.
Министар Дачић је пренео захвалност на помоћи коју су после катастрофалних поплава Србији упутили јапанска влада и грађани. Он је изразио наду да ће Јапан, као пријатељска земља, у истом духу наступити и на предстојећој Донаторској конференцији, и захвалио се на свеукупној хуманитарној, развојној и техничкој помоћи коју је Јапан до сада упутио нашој земљи.
Виши вицеминистар Нишимура истакао је спремност Јапана да учествује на Донаторској конференцији 16. јула, као и да пружи значајну техничку помоћ у сектору отклањања последица природних катастрофа. Захвалио се на солидарности коју су српски народ и влада исказали после великог Тохоку земљотреса који је 2011. године погодио Јапан.
Током сусрета потврђен је обострани интерес за унапређење свеукупних билатералних односа и сарадње, посебно у области економије, и истакнут значај интензивирања политичког дијалога и посета на свим нивоима.
Кључне речи: Јапан Ивица Дачић