gototopgototop
среда, 15. јул 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић са представницима организација за побољшање положаја старије популације
+ larger fontnormal font- Smaller font
unnamedПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас представнике старијих особа и организација које се баве побољшањем положаја старије популације у Републици Србији. Састанку су присуствовали Даница Шмиц, волонтер Црвеног крста Србије, Милка Игњатовић, волонтер Црвеног крста Крагујевац, Јованка Димитријевић волонтер невладине организације „Хлеб живота", Љубомир Миладиновић, Наташа Тодоровић и др Милутин Врачевић из Црвеног крста Србије.

Састанак је део кампање посвећене обележавању 15. јуна, Међународног дана борбе против насиља над старијима, и представља наставак дијалога са представницима старијих особа, који је започео средином прошле године.

Представници Црвеног крста Србије су указали на активности Црвеног крста у погледу пружања помоћи и заштити права старијих особа. Захвалили су на учешћу представника Министарства спољних послова на прошлогодишњем, али и текућем заседању Отворене радне групе за старење у УН. Представници старијих особа су указали на напоре које, као активни волонтери Црвеног крста, улажу ради побољшања квалитета живота старијих, као и изазове са којима се свакодневно суочавају.

Министар Дачић је изразио разумевање за проблеме са којима се овај значајан део нашег становништва суочава и изразио спремност да, у сарадњи са другим институцијама, помогне у њиховом превазилажењу. Обећао је да ће Министарство спољних послова наставити ангажовање по питању унапређења и заштите права старијих особа на међународном плану.