gototopgototop
среда, 25. јануар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Рим: Презентација инвестиционих потенцијала Републике Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Prezentacija Klub_MUP_foto_br._2У просторијама Клуба Министарства унутрашњих послова Републике Италије јуче је, 25. јануара 2017. године, организован догађај поводом презентовања инвестиционих потенцијала Републике Србије. Презентацију на поменуту тему одржала је отправник послова Амбасаде Републике Србије у Риму министар саветник Татјана Гарчевић, док је улогу модератора вршио италијански новинар и бивши портпарол „ФИАТ" Ђузепе Закарија.

Отправник послова Татјана Гарчевић је током свог излагања детаљно информисала присутне италијанске привреднике о погодностима улагања у Србију, са посебним акцентом на бројне предности у односу на остале земље из окружења. Између осталог, истакнути су повољни услови које Влада Републике Србије даје страним инвеститорима, као и могућност приступа најширем бесцаринском тржишту, попут тржишта Русије, Казахстана и Турске. У прилог погодностима инвестирања у Републику Србију посебно су наглашени политичка стабилност и економски раст, као и добро обучена и квалификована радна снага.

Поменутом догађају присуствовало је око двадесетак угледних италијанских привредника из различитих сектора (енергетика, инфраструктуре, туризам, осигурање).

Prezentacija Klub_MUP_foto_br.1 
Кључне речи: Италија