gototopgototop
четвртак, 14. јун 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних и европских послова Словачке Републике
+ larger fontnormal font- Smaller font
konzularne konsultacije_140620181Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних и европских послова Словачке Републике, одржане су у Братислави, 14. јуна 2018. године. Делегацију Републике Србије је предводио амбасадор Аца Јовановић в.д. помоћника министра за конзуларне послове а делегацију Словачке Републике амбасадор Мартин Безак, директор Сектора за конзуларне послове.


На консултацијама су размењена мишљења о међусобној конзуларној сарадњи, радним миграцијама и запошљавању држављана Републике Србије у Словачкој Републици и модернизацији рада конзуларних служби и размотрене могућности за даље унапређење уговорно-правне регулативе из области конзуларних послова.

Конзуларне консултације су биле садржајне, у духу пријатељских односа, и констатована је обострана спремност за даље унапређење конзуларне сарадње Републике Србије и Словачке Републике.

konzularne konsultacije_14062018_2
konzularne konsultacije_14062018_3