gototopgototop
уторак, 31. јул 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министри Дачић и Христодулидис о билатералним односима Србије и Републике Кипар и сарадњи у међународним организацијама и форумима
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP Kipra_3Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Никозији са министром спољних послова Републике Кипар Никосом Христодулидисом.

Данашњи радни састанак представља наставак договара постигнутих током последњег сусрета у Београду 10. маја, у склопу званичне посете Председника Никоса Анастасијадиса, када је договорено одржавање редовних консултација два министра.

Саговорници су током разговора размотрили билатералне односе Србије и Кипра, продужетак сарадње у међународним организацијама и форумима, сарадњу два министарства спољних послова и европске интеграције Републике Србије.

Министар Дачић информисао је кипарског колегу о дијалогу Београда и Приштине, док га је министар Христодулидис обавестио о актуелној ситуацији у вези са кипарским проблемом. Двојица министара су разматрала потребу организовања сарадње кипарске и српске дијаспоре, као и припрему за одржавање наредне заједничке седнице две Владе.

Министар Христодулидис је поновио да Република Кипар никада неће признати једнострано проглашену независност Косова, док је први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић поновио безусловну подршку територијалном интегритету и суверенитету Републике Кипар.