gototopgototop
понедељак, 06. август 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Јачање политичког дијалога између Србије и Демократске Народне Републике Кореје
+ larger fontnormal font- Smaller font
DNR Koreje_avgust_2018Први потпредседник Владе и министар спољних послова Р. Србије И. Дачић примио је данас амбасадора Демократске Народне Републике Кореје Ри Пјонг Дуа (Ri Pyong Du), који је у Р. Србији акредитован на нерезиденцијалној основи из Румуније.

Уз констатацију да у билатералним односима две земље нема отворених питања, указано је на дуготрајно пријатељство две земље, које ове године обележавају 70. годишњицу од успостављања дипломатских односа. У том смислу је указано на потребу јачања политичког дијалога и разговарано о могућности реализације међусобних посета.

ППВ и МСП И. Дачић је поновио став Р. Србије у прилог денуклеаризације Корејског полуострва и решавања нуклеарног питања ДНР Кореје мирним путем, односно преговорима инволвираних страна. Поред тога, са наше стране је поздрављено одржавање историјског самита између САД и ДНР Кореје у Сингапуру 12. јуна о.г, уз наду да ће позитиван тренд у циљу постизања трајног мира на Корејском полуострву бити настављен и убудуће.

Амбасадор Ри Пјонг Ду је изнео спремност за јачање билатералне сарадње између ДНР Кореје и РС, подсетивши на традиционално пријатељске вишедеценијске односе две земље.