gototopgototop
уторак, 25. децембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са амбасадором Чепурином
+ larger fontnormal font- Smaller font
Cepurin dec_2018Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином.

Током сусрета, сумирани су резултати одличне сарадње Републике Србије и Руске Федерације током 2018. године и размењене су новогодишње честитке.

Овом приликом, амбасадор Чепурин уручио је шефу српске дипломатије новогодишњу честитку коју му је упутио министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров.

„Поштовани господине министре, драги Ивице,
Срдачно ти честитам долазећу Нову Годину и Божић.

Са дубоким задовољством примећујем да је одлазећу годину карактерисало активно јачање стратешког партнерства између наших земаља.
Одржани су бројни контакти на највишем и осталим, нивоима. Убеђен сам да ће континуирана реализација зацртаних заједничких пројеката и планова даљег продубљивања руско-српске сарадње створити добру базу за наредне године.
Топло се сећам срдачног пријема који ми је био указан у Београду 21-22. фебруара 2018. године током посете, повезане са 180-годишњицом успостављања дипломатских односа између Русије и Србије. Рачунам на нове сусрете у долазећој години ради наставка садржајне размене мишљења и координисања корака на међународној арени. Спремни смо за даљу присну сарадњу по косовском питању.

Желим теби, твојој породици и најближим јако здравље, срећу и благостање", наводи се у честитки министра Лаврова.

Током данашњег разговора било је речи и о припремним активностима поводом предстојеће посете руског председника Владимира Путина Београду, за коју је наш министар изјавио да представља веома важан догађај за нашу земљу и народ и да јој придајемо изузетан значај.

Cestitka -_Lavrov