gototopgototop
понедељак, 04. фебруар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Србија je опредељена да настави добру сарадњу са Међународним центром за развој миграционих политика
+ larger fontnormal font- Smaller font
SpindelegerПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са генералним директором Међународног центра за развој миграционих политика – ICMPD Михаелом Шпинделегером.

Министар Дачић нагласио је да Република Србија поздравља активности Центра на плану подршке у изради миграционих стратегија и спровођењу програма у овој области. Посебно је издвојио пројект"Link up! Serbia" који представља физибилити студију која помаже у идентификовању могућих механизама за усмеравање дознака наше дијаспоре (превасходно из Аустрије) у инвестиционе токове у Србији и изразио очекивање да ће овај пројект бити ускоро настављен.

Шеф српске дипломатије је нагласио да је Србија, као земља која се и даље суочава са великим бројем избеглица и расељених лица из ратова на подручју бивше Југославије, поздравила усвајање Њујоршке декларације о избеглицама из 2016. године, као корак ка одрживом и трајном решењу овог питања.

Шпинделегер је представио планове за отварање регионалне канцеларије ICMPD у Београду, за шта је Дачић изразио велико интересовање и спремност за наставак разговора на експертском нивоу, уз очекивање да се по отварању канцеларије наша сарадња додатно ојача и прошири конкретним пројектима у области миграционих политика.

Министар је истакао да је Србија опредељена да настави добру сарадњу са Међународним центром за развој миграционих политика, у духу активног и равноправног партнерства у остваривању свих заједничких циљева.