gototopgototop
петак, 29. март 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Неопходност даљег развоја међудржавних односа између Србије и Тринидад и Тобага
+ larger fontnormal font- Smaller font
Screen-2019-03-29 13-34-09Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама Осмог састанка шефова држава или Влада чланица Асоцијације карипских држава који се одржава у Манагви, имао je садржајан разговор са министром спољних послова Тринидада и Тобага Денисом Мозесом.

Два шефа дипломатије су у отвореном и пријатељском разговору подвукли значај заједничких ставова у вези са поштовањем начела међународног права и принципа територијалног интегритета као основе међународних односа базираних на једнакости и међусобном поштовању држава.

Саговорници су разменили мишљења и међусобно се информисали о свим текућим и унутрашњеполитичким процесима, као и активностима две државе на међународном и регионалном плану.

Министри Дачић и Мозес указали су на неопходност даљег развоја међудржавних односа у свим областима од обостраног интереса, сагласили су се и да је за њихов даљи напредак неопходна размена посета на високом и највишем нивоу, али и закључивање међудржавних споразума у стратешким областима сарадње.