gototopgototop
петак, 05. април 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић захвалио УНДП-у на подршци напретку Србије ка ЕУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mirjana Spoljaric2Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас Мирјану Шпољарић Егер, помоћника генералног секретара УН, помоћника администратора Програма УН-А за развој (УНДП) и директора регионалног бироа за Европу и Заједницу независних држава, која борави у посети Србији поводом учешћа на другом Дигиталном самиту Западног Балкана, на чијем отварању се јуче обратила.

Министар Дачић изразио је задовољство због прве посете Мирјане Шпољарић Егер Србији, убрзо након ступања на дужност у октобру 2018. године. Пренео је захвалност УНДП-у на досадашњем ангажману у бројним областима, посебно кроз пружање техничке помоћи и експертизе за развојне пројекте, подршку у имплементацији Агенде УН-а о одрживом развоју до 2030. године и успостављању одрживог система пружања развојне и хуманитарне помоћи.

Шеф српске дипломатије истакао је да активности УНДП-у у значајној мери доприносе свеобухватним реформама нашег друштва и напредовању Србије у процесу придруживања ЕУ.

Мирјана Шпољарић Егер је оценила да је досадашња сарадња дала веома добре резултате и исказала спремност да током свог мандата подржи још активније деловање УНДП-а у Србији.