gototopgototop
четвртак, 24. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Индија је велики пријатељ и савезник Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic indijaНа маргинама Министарског састанка Покрета несврстаних земаља који се одржава у Бакуу, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић имао је данас билатерални састанак са министром иностраних послова Републике Индије Субрамањамом Џаисанкаром.

На данашњем састанку, министар Дачић је изразио задовољство што ће министар Џаисанкар ускоро посетити Србију, истакавши да је Индија велики пријатељ и савезник Србије, као и да је за унапређење билатералних односа важно одржавати интензивне контакте и организовати више заједничких активности.
Шеф српске дипломатије подсетио је и на своју на врло успешну посету Индији током прошле године.

Информисао је саговорника о ситуацији на КиМ и захвалио на континуираној подршци Индије територијалном интегритету Србије.

Шеф српске дипломатије је указао да постоји простор за унапређење економске сарадње и на веће присуство индијских компанија у Србији и целом региону.

Министар иностраних послова Индије истакао је да је територијални интегритет за Индију врло важно питање и захвалио је на подршци коју је Србија увек пружала Индији у вези са овим питањем, истичући да се њихова позиција у вези са КиМ неће мењати.

Објаснио је да постоји велико интересовање индијских компанија за инвестиције у иностранству, као и да се фокус последњих година помера са Западне Европе на нова тржишта. Као једну од области у којима би се могла остварити већа сарадња издвојио је област туризма.

Кључне речи: Индија Ивица Дачић