gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularno Putovanja u inostranstvo
Aktuelne vesti za putovanje u inostranstvo
Informacija povodom kolere u Zimbabveu (Harare) Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 19. oktobar 2018.
Nakon izbijanja epidemije kolere u Harareu i pgoršanja zdravstvene situacije širenjem zaraze u četiri susedne regije oko glavnog grada uvedeno je vanredno stanje i zabrana javnih okupljanja u Harareu. Do 25.09. u tom gradu je registrovano 6428 obolelih, a broj smrtnih slučajeva je porastao na 45. Za širenje kolere je odgovorna loša vodovodno-kanalizaciona mreža.

Prema analizama kriv zaraženih koje je obavila Svetska zdravstvena organizacija, ustanovljeno je da je uzročnik bolesti bakterija tipa Vibrio cholera serotyp O1 Ogawa.
Opširnije...
 
Informacija povodom epidemije virusa Zika Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 09. februar 2016.
Sredinom septembra 2015. godine, u zemljama Srednje i Južne Amerike i na pojedinim pacifičkim ostrvima Okeanije, zabeležen je veći broj slučajeva obolevanja osoba zaraženih virusom Zika, sa tendencijom daljeg širenja. Virus prenose tigrasti komarci (Aedes albopictus), a simptomi bolesti su povišena temperatura, groznica, osip na koži, bolovi u zglobovima i glavobolja, koji obično traju 4 do 7 dana i najčešće prolaze bez težih komplikacija.
Opširnije...
 
Saopštenje povodom aktuelne situacije u Republici Makedoniji - putovanja srpskih državljana Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 21. avgust 2015.
mspPovodom novog talasa migranata sa Bliskog istoka, koji dolaze iz pravca Republike Grčke, Vlada Republike Makedonije je, 20. avgusta ove godine, proglasila ,,kriznu situaciju" u južnom i severnom graničnom pojasu zemlje. Prema raspoloživim informacijama diplomatsko – konzularnih predstavništava Republike Srbije u Republici Makedoniji i Republici Grčkoj, ova odluka nije uticala na promene saobraćajnog režima na glavnim putnim pravcima i graničnim prelazima, osim što je trenutno primetno pojačano prisustvo vojske i policije. Režim saobraćaja na drumskim graničnim prelazima sa Republikom Makedonijom uobičajeno funkcioniše za ovo doba godine, a srpski turisti su se u manjem broju obraćali našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima za savete i pomoć.
Opširnije...
 
Obaveštavanje o preseljenju GK u Vukovaru Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 10. jul 2013.
gk-vukovarGeneralni konzulat Republike Srbije u Vukovaru će od 15.jula ove godine raditi na novoj lokaciji u Vukovaru, ulica Ivana Gundulića 19.     
Ključne reči: Hrvatska
Opširnije...
 
Kontakti privremeno izmeštene Ambasade iz Damaska Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 08. jul 2013.
imagesAmbasada Republike Srbije u Damasku, izmeštena je privremeno u Bejrut na adresu: Jounieh, Kaslik Roundabout, Assy Building, drugi sprat.
Ključne reči: Sirija
Opširnije...
 
Putovanje maloletnih lica u Crnu Goru Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 01. jul 2013.
Maloletni državljani Srbije mogu ulaziti u Crnu Goru i maloletni državljani Crne Gore mogu ulaziti u Srbiju sa izvodom iz matične knjige rođenih, đačkom ili zdravstvenom knjižicom do 30. septembra 2013. godine.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledeća > Kraj >>