gototopgototop
Министарство спољних послова Министарство Министар Интервјуи
понедељак, 13. јул 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Апелујем да се држављани Србије добро информишу пре него што крену на било какво путовање ван граница Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
fokus jul 2020Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас у емисији Фокус на телевизији Б92 да Мађарска од сутра уводи нове мере према којима ће грађанима Србије за улазак у ту земљу бити потребна два негативна теста у року од пет дана.

„За улазак у Мађарску сутра од поноћи уводе се нове мере, улаз ће бити могућ само онима са два негативна PCR теста у последњих пет дана, рекао је Ивица Дачић.
"Сви они који немају два негативна теста морају на преглед и морају у изолацију од 14 дана, али свако од њих може у року од 48 сати да уради два теста и ако буду оба негативна могу даље."

О путовањима у Грчку, Дачић је рекао да Србије и даље нема на листама за улазак у ту земљу.

"Што се тиче Грчке, знамо да ће се нови преглед дати 15. јула. Немамо никакву најаву да ће се десити промена. За сада за Грчку нема промена", рекао је Дачић гостујући на Б92 и додао да ће са негативним PCR тестом у Грчку моћи да уђу грађани са списка држава на коме није Србија.

Kако је казао, Босна и Херцеговина и Бугарска су отворене за све грађане Србије.

Дачић је апеловао на све грађане Србије да се добро информишу пре него што крену на било какво путовање ван граница Србије.

Говорећи о наставку дијалога са Приштином, министар Дачић је навео да је Србија спремна за наставак дијалога али да то није једини изазов који Србију очекује, јер поред тога Србија треба да се суочи са проблемима епидемије корона вируса и економском кризом насталом услед епидемије.