gototopgototop
Министарство спољних послова Министарство Министар
Интервјуи министра
Интервју првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића за индијски дневни лист „The Hindu“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 07. мај 2018.
ID 2Закон Сједињених држава којим оне настоје да санкционишу земље које обављају енергетску и војну размену са Русијом је „лицемеран", каже први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и истиче да Индија и Србија треба да оживе везе које су имале у доба Покрета несврстаних.
Опширније...
 
Интервју Ивице Дачића за “La Nacion” Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 24. новембар 2017.
Ивица Дачић„Нема никакве сумње да Ратко Младић треба да буде осуђен за масакре у Сребреници. Али шта се дешава са хиљадама Срба који су били убијени током рата. Није могуће да нема никога осуђеног за то у Хагу. Овај суд је створен само како би осудио Србе", рекао је категорично српски министар Ивица Дачић, током званичне посете Аргентини.
Опширније...
 
Интервју првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића за “New Europe” Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. март 2017.
p7-38-1024x682Србију је поново у изборном процесу, током којег бира новог председника Републике. Која је, по вама, кључна реч тих избора?
Опширније...
 
Дачић: Надам се да ће ЕУ преживети Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 07. септембар 2016.
dacic dw_792016Ивица Дачић у интервјуу за ДW: о ОЕБС-у, ЕУ и НАТО, неспоразумима Србије и Хрватске, референдуму у РС, о томе да ли „нормализација" подразумева признање Косова, о хашким пресудама и Слободану Милошевићу.
Опширније...
 
Интервју Ивице Дачића за “Спутњик“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 03. април 2016.
sputnjik3Упркос нераскидивим историјским, духовним и културним везама, доброј војној сарадњи и чврстим политичким односима Русије и Србије, економски односи двеју земаља нису на највишем нивоу.
У ексклузивном интервјуу за „Спутњик" потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић говори о предстојећим парламентарним изборима у Србији, о пресудама Хашког трибунала, о покушајима међународне заједнице да дестабилизује ситуацију у нашој земљи и региону.
Опширније...
 
Ауторски текст Ивице Дачића Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 21. фебруар 2016.
autorski tekst_dacic_2122016Интересантна ствар се дешава у нашем јавном простору. Положај Србије, њена војна неутралност, сигуран пут ка Европској унији и јасно опредељење за пријатељске односе са Русијом – све то, изгледа, више смета појединцима у Србији, него било коме у свету.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>