gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Каиро: Египатски савет за одрживи развој похвалио сарадњу са Србијом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 17. октобар 2017.
kairo 17102017Египатски савет за одрживи развој представио је извештај о посети њихове привредне делегације Србији, на скупу коме је присуствовао министар за индустрију и трговину Тарек ел Мола. Уз подршку Амбасаде Србије, представљање извештаја одржано је у Каиру 16. октобра.
Опширније...
 
Баку: Изложба „Тесла у савременом Београду" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 09. октобар 2017.
Tesla Izlozba_Buku_2017Изложба фотографија Оливере Јанковић под називом „Тесла у савременом Београду" отворена је у престоници Азербејџана, Бакуу, у галерији Хотела Лендмарк. Концепцију изложбе одредио је истраживачки дух Николе Тесле коме је у Бакуу подигнут велики споменик, једини те врсте посвећен страном научнику.
Опширније...
 
Берн: Концерт хора и оркестра „Књаз Милош“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 07. октобар 2017.
bern koncert_16092017Концерт „Вече српске музике: Србија у Европи", у извођењу хора и оркестра „Књаз Милош" из Београда, одржан је 16. септембра у Храму светог Ћирила и Методија у Берну у организацији удружења „У име живих" и уз подршку Амбасаде Србије у Берну, Српске православне цркве и КУД „Кикац" из Базела.
Опширније...
 
Хелсинки: О могућностима пословања са Србијом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 07. октобар 2017.
SRB ambasada_finska_2017Скуп „Могућности пословања у Србији" y организацији Регионалне привредне коморe Хелсинкија, Амбасаде Републике Србије, Развојне агенције Србије и Европске мреже предузетништва одржан је 19. септембра у седишту хелсиншке коморе. Био је посвећен српској економији и инвестиционим могућностима, а присуствовало му је двадесет учесника.
Опширније...
 
Будимпешта: Затворен Месец српске културе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 06. октобар 2017.
zatvaranje Mesec_kulture_2017_2Манифестација „Месец српске културе у Мађарској" свечанo je затворена у Амбасади Србије у Будимпешти у присуству представника мађарске државне администрације, дипломатског кора, институција Самоуправе Срба у Мађарској и медија. Манифестацију је ове године осми пут организовао Културни и документациони центар Срба у Мађарској (СКДЦ), под покровитељством Самоуправе Срба у Мађарској. Гостима су се обратили амбасадор Раде Дробац, државни секретар у Министарству спољних послова Србије Немања Стевановић, заменик државног секретара у министарству за људске ресурсе Мађарске Атила Филеп и директор СКДЦ Милан Ђурић, који су се сложили да никада раније Србија и Мађарска нису биле у бољим односима.
Опширније...
 
Тимбу: Премијер похвалио сарадњу са амбасадом РС на развоју бутанске кошарке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 30. септембар 2017.
butan njudelhi_4_29102017Премијер Бутана Черинг Тобгеј на свом Твитер налогу изразио је задовољство што се амбасадор Србије Владимир Марић одазвао његовој молби да помогне и подржи кошарку у Бутану.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>