gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
понедељак, 28. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Софија: Пријем у Амбасади за пословне људе пореклом из Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
altАмбасада у Бугарској окупила је пословне људе, представнике српске заједнице, на пријему 27. октобра. Међу 60 званица, гости су били представници „Теленора", „Новартиса", „ИБМ-а", „Хајнекена", „Лили дрогерија", „Кока коле", „Силвер стар-Мерцедеса", „Цептера", „Боша", „Пернод рикарда", „Вивакома", „Сан Марко-а","Спорт вижн-а", „Пинк плус маркета", власници неколико угоститељских објеката, лектори српског језика на универзитетима у Софији и Великом Трнову и представници спортских клубова.

Обратио им се амбасадор Жељко Јовић, који је уз добродошлицу и задовољство великим одзивом, нагласио да се овим догађајем Амбасада отвара за сарадњу са свим представницима српске заједнице који живе и раде у Бугарској, чланове њихових породица и све који својим радом доприносе новом квалитету сарадње Србије и Бугарске. Истакао је да ће се ова пракса окупљања наставити.

Реакције гостију биле су једногласне у оцени да је Србима у Бугарској оваква веза са матицом изузетно значајна и да је виде као опредељење Србије да подржи своје грађане, што за њих има посебан значај.