gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Њујорк: Представљен Нови Сад као европска престоница културе 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 18. април 2019.
izlozbaИзложба „ЊуНес", на којој је представљен концепт трансформације Новог Сада, европске престонице културе за 2021. годину, приказана је у Генералном конзулату у Њујорку 18. априла. Аутори изложбе су професор архитектуре на Сити колеџу у Њујорку Срђан Јовановић Вајс и доцент на Департману за архитектуру Факултета техничких наука у Новом Саду Дејана Недучин.
Опширније...
 
Вићенца: Отворена изложба „Србија и Срби: 1914-1918" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 14. април 2019.
altИзложба Архива Србије „Србија и Срби: 1914-1918" свечано је отворена 13. априла у Палати Корделина у Вићенци, у организацији Амбасаде Србије у Риму, почасног конзула Србије за Регион Венето Лорете Бађо и Савеза Срба у Италији.
Опширније...
 
Берн: „Шумадија и Поморавље - Душа Србије" промоција у Амбасади Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 13. април 2019.
altФотомонографије „Шумадија и Поморавље - Душа Србије", аутора Предрага Цилета Михајловића и Зорана Петровића, фотографа из Крагујевца, представљене су у Амбасади у Берну 12. априла. Дело има 360 страна са око 350 фотографија, текст је преведен на енглески језик, а сиже текста на немачки, француски, руски и есперанто.
Опширније...
 
Токио: Амбасадор уручио државно одликовање Ецуко Цунозаки Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 12. април 2019.
odlikovanjeНа свечаном пријему у Амбасади у Токију 12. априла, амбасадор Ненад Глишић уручио је државно одликовање Србије - златну медаљу председници Асоцијације за промоцију музичке размене између Србије и Јапана и члану Друштва Јапан – Србија Ецуко Цунозаки, за дугогодишњи допринос промоцији наше земље у Јапану.
Опширније...
 
Загреб: Одржани Дани српског филма Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 09. април 2019.
altУ Загребу су, од 3. до 7. априла у биoскопу „Тушканац", под слоганом „Поново ради биоскоп", одржани трећи по реду Дани српског фима, у организацији СНВ и Амбасаде Србије. На манифестацији, која је била посвећена животу и делу Милене Дравић и Душана Макавејева, у договору са Југословенском кинотеком из Београда која је обезбедила филмове, приказана је одабрана селекција филмова ово двоје уметника.
Опширније...
 
Вашингтон: Србија се представила на Фестивалу франкофоније Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 09. април 2019.
altАмбасада Србије и Амбасада Босне и Херцеговине у Вашингтону организовале су, у оквиру Фестивала „Франкофонија ДЦ", књижевно вече са писцем Владимиром Пишталом. Догађај назван по истоименој књизи „Миленијум у Београду" одржан је 26. марта у просторијама Француске алијансе. Ова књига је била у најужем избору за престижну годишњу награду „Фемина" за најбоље преведени роман на француски језик у 2018. години.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>