gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Херцег Нови: Филм и предавање у част завршетка Првог светског рата Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 11. децембар 2018.
altГенерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом јe, у сарадњи са удружењем „Матица Боке" и Јавном установом културе „Херцег Фест", организовао приказивање документарног филма „Заборављени адмирал Ернест Трубриџ", у дворани „Парк". Такође, поводом обележавања стогодишњице краја Првог светског рата, публициста Небојша Рашо одржао је предавање „Поморци из Боке у борби за ослобођење и уједињење".
Опширније...
 
Осло: Културни програм у Амбасади Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 10. децембар 2018.
altАмбасада Србије у Норвешкој, у сарадњи са српским удружењима у Ослу, организовала је 3. децембра пројекцију филма „Србија у Великом рату" и наступ Дечјег и Камерног хора „Св. Василије Острошки", поводом обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата.
Опширније...
 
Љубљана: Обележено 100 година од завршетка Великог рата Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 09. децембар 2018.
altФилм „Србија у Великом рату" приказан је у Културно-пасторалном центру СПЦ 3. децембра у знак обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата.
Опширније...
 
Берн: Дан у Амбасади посвећен јубилеју краја Првог светског рата Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 08. децембар 2018.
altФилм „Србија у Великом рату" и књиге „Срби у Швајцарској - студенти 1863-1918" и „Срби у Швајцарској 1914-1918" представљени су 30. новембра у Амбасади Србије у Берну, у оквиру обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата.
Опширније...
 
Њујорк: Пројекција филма „Милунка Савић - хероина Великог рата" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 07. децембар 2018.
100.godnyУ оквиру серије културних догађаја којима Генерални конзулат Србије у Њујорку обележава стогодишњицу завршетка Првог светског рата, 6. новембра је у просторијама конзулата одржана пројекција документарног филма „Милунка Савић - хероина Великог рата", аутора Слађане Зарић.

У поздравном обраћању, генерални конзул Мирјана Живковић је указала на изузетно значајну, а често заборављану, улогу српских жена у Првом светском рату, како на фронту, тако и ван њега.

Пре почетка пројекције, глумица Катарина Радивојевић је извела краћи монолог из монодраме „Милунка Савић" аутора Весне Станојевић.

100godny1

Догађају су присуствовали припадници српске заједнице и њихови амерички пријатељи заинтересовани за тему Првог светског рата.
Опширније...
 
Салцбург: ГК Светлана Станковић објаснила зашто је добро улагати у Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 07. децембар 2018.
intervjuНајновије издање привредног часописа „Ехо" доноси интервју са генералним конзулом Србије у Салцбургу, Светланом Станковић. Текст под насловим „Србија је по наводима 'Фајнаншeл тајмза' светски лидер у области 'гринфилд' инвестиција", говори o економским потенцијалима Србије и указује на исплативост страних инвестиција.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>