gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Њујорк: Меморијална конференција о Николи Тесли Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 19. јануар 2018.
Tesla3Пета меморијална конференција посвећена Николи Тесли, под називом „Тесла прошлост, садашњост и будућност", у организацији Тесла научне фондације из Филаделфије, одржана је 12. јануара под покровитељством Генералног конзулата Србије у Њујорку.
Опширније...
 
Братислава: Изложба сликара из Србије у Галерији Министарства културе Словачке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 18. јануар 2018.
slikar1У Галерији Министарства културе Словачке, под покровитељством нашег амбасадора Шанија Дермакуа, 15. јануара је отворена ретроспективна изложба словачког наивног сликара из Србије, Јана Бачура, под називом „Степенице живота". Слике ће бити изложене до краја јануара.
Опширније...
 
Токио: Сарадња са факултетом Тојо Ева – програм о Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 15. јануар 2018.
paneli sa_nosnjamaПредстављање Србије под називом „Србија лабораторија", одржано у нашој амбасади у Токију 12. јануара, омогућило је студентима неколико јапанских факултета упознавање са нашом земљом, кроз разговоре са студентом јапанског језика из Србије путем „Скајпа".
Опширније...
 
Њу Делхи: Интервју амбасадора Марића за магазин „Шаб јатра“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 10. јануар 2018.
intervju ambАмбасадор Србије у Индији Владимир Марић дао је интервју за јануарско издање „Шаб јатра", месечника индијске националне авио компаније Ер Индија, у коме је говорио о сличностима два народа, као и шта би индијски туристи, сад када је Србија укинула визе за индијске држављане, требало да посете у нашој земљи. Интервју ће бити доступан путницима на свим летовима индијске компаније. Можете га прочитати овде.
Опширније...
 
Мадрид: Потписан споразум о отварању школе фудбала у Зубином Потоку Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 09. јануар 2018.
sporazum za_kosovoЗа српску децу у Зубином Потоку отвара се школа фудбала, захваљујући споразуму који су 29. децембра у Амбасади Србије потписали представници НВО „Солидаридад Косово" и Фондације школа фудбала „Спортинг" из Хихона.
Опширније...
 
Софија: "Срби међу европским народима" на бугарском Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 09. јануар 2018.
knjiga 09012018Историјска књига "Срби међу европским народима", преведена на бугарски језик, представљена је у нашој aмбасади у Софији, 13. децембра. Аутор Сима Ћирковић хронолошки је обрадио догађаје, од осмог до двадесетог века, с црно-белим илустрацијаma, историјским мапама, старим географским картама, библиографијом, индексом имена и догађаја. Бугарски критичари ову књигу су представили као „брилијантну синтезу класичне историографије и историјске филозофије".
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>