gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Fažana: Održan Festival nacionalnih manjina Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 07. septembar 2019.
fazana3Generalni konzul Goran Petrović prisustvovao je Festivalu nacionalnih manjina "Fažani s ljubavlju" i u pozdravnom govoru zahvalio predsedniku opštine na pomoći koju Fažana pruža Veću srpske nacionalne manjine i dodao da se broj učesnika povećava, što ukazuje da je manifestacija postala tradicionalna.
Opširnije...
 
Buenos Ajres: Dela Mokranjca na koncertu u argentinskom MIP-u Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 05. septembar 2019.
dela mokranjcaAmbasadorka Jela Baćović i generalni direktor za kulturu MIP Serhio Alberto Baur otvorili su 5. septembra svečani koncert Dečijeg hora Argentine i srpske harfistkinje Lene Petrović u Ministarstvu spoljnih poslova i vera. Koncert „Zbližimo se putem muzike" organizovala je Ambasada Srbije u okviru ciklusa MIP-a Argentine „Spajanje kultura".
Opširnije...
 
Berlin: Letnji prijem u Ambasadi Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 03. septembar 2019.
altNemački savezni ministar privrede i energetike Peter Altmajer (CDU) bio je gost i govornik na letnjem prijemu koji su zajednički organizovali Ambasada Srbije i udruženje „Berlinski poslovni razgovori" u Berlinu 3. septembra.
Opširnije...
 
Nju Delhi: Ambasador Marić sa ministrom spoljnih poslova Muralidaranom Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
nedelja, 01. septembar 2019.
ministar spoljposlAmbasador Vladimir Marić imao je sastanak sa novim indijskim ministrom spoljnih poslova Velamvelijem Muralidaranom, na kome su razgovarali o načinima za jačanje ekonomske saradnje Srbije i Indije. Ambasador je istakao mogućnosti u oblastima filmske produkcije i turizma i podvukao da je Srbija ukinula vize indijskim državljanima, stvorivši tako bolje uslove za turističe posete indijskih državljana našoj zemlji.
Opširnije...
 
Igalo: Završena Letnja škola srpskog jezika Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 31. avgust 2019.
Letnja kola_srpskog_jezikaPrvi put Letnja škola srpskog jezika za studente iz evropskih i svetskih univerziteta održana je u Igalu, od 12. do 31. avgusta. Školu, koju su pohađali studenti srpskog jezika iz Rusije, Francuske, Nemačke, Austrije i SAD, organizovala je Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pored predavanja o izgovoru, književnosti, gramatici, studentima su omogućene i mnoge vannastavne aktivnosti u vidu druženja, ekskurzija, obilazaka kulturno-istorijskih znamenitosti Crne Gore, pesničkih večeri.

Predsednica Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori Jelica Stojanović je uputila je Zahvalnicu Generalnom konzulatu Srbije u Herceg Novom zbog „podrške u realizovanju značajnog projekta za srpski korpus u Crnoj Gori".
Opširnije...
 
Moskva: Intervju ambasadora Terzića na TV „Dan" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 28. avgust 2019.
intervju danTelevizija „Dan" objavila je intervju sa ambasadorom Slavenkom Terzićem pod naslovom "Samoubistvo Evrope. Zašto je globalistima potrebno Kosovo".
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>