gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Саопштења
Дачић примио у опроштајну посету амбасадорку Канаде Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 25. септембар 2020.
25092020 5Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Канаде Кетлин Чабу, која ускоро завршава своју дужност у Републици Србији.

Министар Дачић је изразио захвалност амбасадорки Чаби на личном доприносу интензивирању политичког дијалога и сарадње између Србије и Канаде, наглашавајући да је током њеног мандата сарадња, посебно у економској области, подигнута на виши ниво.

Заједнички је оцењено да постоји позитивна динамика развоја билатералних односа последњих година и исказана је спремност за ревитализацију политичког дијалога на високом нивоу и спремност за даље развијање партнерских односа.

У разговору је оцењено да су односи између две земље у сталном успону, али и да постоји још простора за јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.

Изражено је обострано задовољство због чињенице да се стање изазвано пандемијом поправља у обе земље и да се број оболелих свакодневно смањује што омогућава постепену нормализацију живота и укидање рестриктивних мера уведених током пандемије.

Амбасадорка Чабa је још једном захвалила министру Дачићу на свесрдној помоћи око репатријације канадских држављана током пандемије изазване Ковидом 19.

Амбасадорка Кетлин Чабa истакла је да из Републике Србије носи веома лепе успомене и да је задовољна реализовањем неколико значајних, првенствено, културних пројеката.

Шеф српске дипломатије пожелео је амбасадорки Чабa пуно успеха на професионалном и личном плану.

Опширније...
 
Државни секретар Стевановић учествовао на Неформалном састанку Савета министара спољних послова BSEC-а Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 25. септембар 2020.
ds bsec_sept_2020Државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић учествовао је данас на Неформалном састанку Савета министара спољних послова Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC), одржаном путем видео конференције.
Опширније...
 
Дачић и Линде: Спремност за детаљно информисање и размену искуства о председавању Србије ОЕБС-у, обзиром да ће Шведска председавати током 2021. године Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 24. септембар 2020.
DПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министарком иностраних послова Краљевине Шведске Ан Линде.
Опширније...
 
Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Краљевине Саудијске Арабије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 24. септембар 2020.
Dacic sa_amb_Saudijske_ArabijeПрви потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету Хани бин Абдулах бин Мохамед Моминаха, амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у Републици Србији на нарезидентној основи са седиштем у Сарајеву, који ускоро завршава свој мандат.
Опширније...
 
Државни секретар Стевановић учествовао на годишњем састанку министара спољних послова Централно-европске иницијативе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 24. септембар 2020.
ds ceiДржавни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић учествовао је на годишњем састанку министара спољних послова Централно-европске иницијативе (ЦЕИ), одржаном у формату видео-конференције 24. септембра 2020. године, у оквиру црногорског председавања овом организацијом.
Опширније...
 
Министар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Јапана Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 23. септембар 2020.
amb. japana_sept_2020Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђунићија Марујаму, који ускоро завршава своју дужност у Републици Србији.
Кључне речи: Ивица Дачић
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>