gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 12. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Нова динамика билатералних односа Србије и Француске
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb Francuske_12._septembar_2018Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадором Француске у Београду Фредериком Мондолонијем о билатералним односима две државе и предстојећој посети председника Француске Емануела Макрона Србији.

У разговору је закључено да су Србија и Француска поуздани партнери и да је ове године политички дијалог две државе достигао ниво и динамику какве нису постојале годинама уназад. Година је обележена узвратним посетама на нивоу министра спољних послова, председник Србије Александар Вучић боравио је у посети Паризу, а у децембру је предвиђена посета председника Француске Емануела Макрона Србији. Имајући у виду да је последњи пут председник Француске био у посети Србији 2001. године и да ове године Србија и Француска обележавају стогодишњицу пријатељства, посета председника Макрона ће и симболички обележити ревитализацију историјски пријатељских односа две земље.

Министар Дачић и амбасадор Мондолони су се сложили да је билатерална сарадња две државе значајно унапређена и новим инвестицијама и оснаженом културном сарадњом, као и да ће две државе, уз уважавање обостраних интереса, наставити да унапређују свеукупне билатералне односе.