gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 05. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са новим амбасадором Јерменије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. JermenijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Јерменије у Републици Србији Ашота Ховакимиана, који је 4. септембра предао акредитивна писма председнику Републике Александру Вучићу.

Министар је уз добродошлицу пожелео успешан мандат новом амбасадору Јерменије, који је за Републику Србију задужен на нерезиденцијалној основи са седиштем у Прагу.

Билатералне односе наше две земље је оценио као изузетно добре и указао да постоји значајан простор за њихово даље унапређење. Изразио је задовољство због предстојеће посете јерменског председника Армена Саркисијана Републици Србији, која је најављена за прву недељу октобра ове године.

Амбасадор Ховакимиан изразио је захвалност због топлог пријема и нагласио да ће један од основних приоритета његовог мандата бити даље продубљивање билатералних веза између две земље, са фокусом на економску сарадњу.

Договорен је даљи наставак успешне сарадње у циљу додатног унапређења свеукупне билатералне сарадње, као и размене мишљења о питањима од значаја у регионалним и мултилатералним оквирима.