gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 06. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић са амбасадорима Републике Србије у Канади и Пољској
+ larger fontnormal font- Smaller font
logo mspПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Министарству са амбасадорима Републике Србије у Канади и Пољској Михаилом Папазоглуом и Николом Зуровцем.

Током одвојених састанака, министар спољних послова Републике Србије информисао је наше амбасадоре о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења. Шеф српске дипломатије информисао је амбасадоре о посети сенатора Џонсона и Марфија Србији, и истакао је и значај недавне посете председника Вучића Сједињеним Америчким Државама и сусретима које је председник имао у Њујорку. Министар Дачић поновио је спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су изложили министру Дачићу ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са датим земљама, али и о појачаним активностима у циљу јачања позиције Републике Србије на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама.