gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 09. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са Мирославом Лајчаком
+ larger fontnormal font- Smaller font
daccich lajccak1Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Братислави са министром иностраних и европских послова Словачке Републике и председавајућим ОЕБС-у Мирославом Лајчаком.

Министри су се сагласили да су билатерални односи између две државе пријатељски, као и да их карактерише интензиван политички дијалог. Такође, позитивно су оценили мултилатералну сарадњу.

Министар Лајчак је информисао шефа српске дипломатије о председавању Словачке ОЕБС-у и замолио да две земље наставе уску сарадњу и координацију. Позвао је министра Дачића на Министарски састанак ОЕБС-а који ће се у децембру одржати у Братислави.

Министар Дачић информисао је словачког колегу о ситуацији у региону и актуелном стању у дијалогу са Приштином.
Пренео је спремност за преношење искустава, као и помоћи Словачкој током председавања ОЕБС-у.

Двојица министара потписали су данас Споразум између Владе Републике Србије и Владе Словачке Републике о бављењу плаћеним пословима чланова породица запослених у њиховим дипломатским мисијама, конзуларним представништвима или мисијама при међународним организацијама.

 

Током једнодневног боравка у Словачкој, министар Дачић ће обићи и Српско војничко гробље у Великом Међеру и том приликом ће положити венце.