gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 13. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић и амбасадор Бангладеша нагласили спремност за јачање свеукупних билатералних односа
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai i_amb_BangladeaПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са нерезиденцијалним амбасадором Народне Републике Бангладеш у Републици Србији са седиштем у Риму, Абдусом Собханом Сикдером, током његове радне посете Републици Србији.

Разговарано је о стању билатералних односа, који су обострано оцењени као традиционално добри и пријатељски, и могућностима за њихово даље унапређење.

Министар Дачић је нагласио интерес за интензивирањем политичког дијалога и чешћом разменом посета између две земље, као и за даљим јачањем свеукупних билатералних односа заснованих на историјском пријатељству два народа.

Амбасадор Сикдер, сагласивши се са оценом шефа српске дипломатије, изразио пуну спремност Бангладеша за даље јачање сарадње, а посебно у економској области. У том смислу обавестио је о одржавању Семинара о могућностима пословања и инвестирања у Србији, као и у Бангладешу у сарадњи са Привредном комором Србије, чија је реализација предвиђена за данас, а који представља први корак ка остваривању поменутог циља.