gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 30. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадор Харченко уручио новогодишњу честитку министра Лаврова
+ larger fontnormal font- Smaller font
Harcenko 30._decПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком.

Током сусрета, сумирани су резултати одличне сарадње Републике Србије и Руске Федерације током 2019. године и размењене су новогодишње честитке.

Овом приликом, амбасадор Харченко уручио је шефу српске дипломатије новогодишњу честитку коју му је упутио министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров.

„Поштовани господине министре, драги Ивице,

Срдачно ти честитам долазећу Нову Годину и Божић.

Активна динамика билатералних контаката у години на истеку сведочи да се руско-српско стратешко партнерство развија узлазном путањом и учвршћује се на свим правцима.

Задовољни смо високим нивоом сарадње између спољнополитичких ресора наших земаља. Спремни смо и да убудуће подржавамо пријатељску Србију која брани своје националне интересе у складу са принципима међународног права.

Са задовољством се присећам наших разговора у Москви 20. децембра 2019. године и надам се новим плодотворним састанцима у долазећој години.

Желим теби и твојим најближима срећу, здравље и успехе, а целом српском народу – мир и просперитет", наводи се у честитки министра Лаврова.


idcml30122019