Otava: Svečano obeležen Dan državnosti Republike Srbije

15. feb 2024.
Ambasada Republike Srbije u Otavi je, u prestižnom hotelu Fairmont Chateau Laurier, organizovala svečani prijem povodom Dana državnosti.

U pozdravnim govorima ambasadora Republike Srbije Dejana Ralevića i pomoćnika zamenika ministra inostranih poslova Kanade Aleksandra  Leveka dominirale su poruke o tradicionalno dobrim i stabilnim bilateralnim odnosima, kao i isticanje važnosti ekonomske saradnje dve države.

Oba govornika apostrofirala su značaj srpske zajednice u Kanadi u procesu izgradnje mostova između država.

U programu su učestvovali hor crkve Sveti Stefan iz Otave, omladinci folklornog društva „Legende“ iz Otave i poznati muzički sastav „Swing Fewer“, koji je internacionalnog sastava, uključujući srpskog muzičara.

Prijemu su prisustvovali poslanici Donjeg doma parlamenta, Senata, predstavnici MIP Kanade i dipkora. Među zvanicama su bila sva tri počasna konzula u Kanadi (Montreal, Kalgari, Vankuver), kao i predstavnici srpske zajednice i SPC.

Tradicionalno, čuveni Nijagarini vodopadi su, u čast Dana državnosti, bili osvetljeni u bojama srpske trobojke, a državna zastava Srbije bila je podignuta na jarbol ispred gradske kuće u Otavi.