Супруга председника Србије са краљем Есватинија

25. juil 2024.
Супруга председника Србије и наша колегиница Тамара Вучић наставила је вишедневну посету афричким земљама посетом Краљевини Есватини, где је краљу те афричке државе предала писмо председника Александра Вучића и изразила захвалност за подршку националним интересима Србије.

Срдачним дочеком са традиционалним плесом, српску делегацију дочекали су Њено краљевско височанство принцеза Тандзил Дламини, потпредседница Владе, министарка спољних послова, министарка туризма и министарка за информационе технологије. 

Исте вечери приређен је сусрет са краљем Есватинија Мсватијем III и краљицом мајком Нтфомби Тфвалом, која се сматра духовним и националним шефом државе и мајком нације. 

Тамара Вучић предала је краљу Есватијина писмо председника Србије Вучића и изразила захвалност за подршку националним интересима Србије. 

Током сусрета, обе стране су истакле опредељеност за међусобну подршку у међународним организацијама. 
    
"Тема разговора била је и специјализована изложба ЕXПО 2027 Београд,  као и учешће делегације из Есватинија. Краљевски пар је захвалио на позиву и верујем да ће у блиској будућности ова посета бити реализована, што би несумњиво допринело подизању добрих и пријатељских односа двеју земаља на један посебан ниво“, нагласила је супруга председника Србије након сусрета.