Интензивирати политички дијалог Србије и Филипина

25. Sep 2024.
Министар спољних послова Марко Ђурић разговарао је, на маргинама 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, са секретаром за спољне послове Републике Филипини Луисом Енрикеом Аустријом Гонзалезом Маналом.

Ђурић је пренео да је наша земља заинтересована за интензивирање политичког дијалога и реализацију посета на високом и највишем нивоу.

Министар је захвалио Филипинима на принципијелној подршци суверенитету и територијалној целовитости Србије, како на билатералном тако и на мултилатералном плану, истакавши да је приврженост међународном праву оно што чврсто повезује две државе.

Шеф српске дипломатије је указао да је Србија спремна да понуди конкретну размену искуства и знања у коришћењу нових технологија у пољопривреди преко својих пољопривредних института, уједно позвавши Филипине да учествују на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду у мају 2025. године, као и Међународном сајму туризма у Београду у фебруару 2025. ради промоције туристичких потенцијала Филипина.

Поред наведеног, Ђурић је изразио наду да ће још више студената из Филипина, у оквиру програма "Свет у Србији", доћи у нашу земљу, што ће допринети даљем зближавању две земље и два народа.

Као члан делегације министра Ђурића, састанку је присуствовао и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.