VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Državljanima R. Srbije nije potrebna viza za putovanje u R. Singapur, s tim da rok važenja putne isprave mora da bude najmanje šest meseci od datuma planiranog ulaska na teritoriju R. Singapur.
Tri dana pre planiranog dolaska u R. Singapur, obavezno je da se aplicira za SG Arrival Card preko linka:  https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/ ili mobilne aplikacije "MyICA" i popune lični podaci koji se odnose na zdravstvene protokole (ova usluga je besplatna).
SG Arrival Card je zdravstvena deklaracija („beli karton“) koja se prezentuje imigracionim vlastima prilikom dolaska i neophodan je uslov za putovanje u R. Singapur.
SG Arrival Card nadležni organi dostavljaju isključivo elektronskim putem u PDF formatu ili na mejl, i vezana je za takozvani DE Number koji sadrži broj pasoša.
Imigracione vlasti R. Singapur određuju dužinu odobrenog boravka svakom stranom državljaninu pojedinačno prilikom dolaska izdavanjem tzv. Visit Pass (e-Pass).
Počev od 11. marta 2022. godine Visit Pass (e-Pass), odnosno obaveštenje o dužini dozvoljenog boravka u R. Singapur se dostavlja isključivo elektronskim putem, zbog čega je neophodno da se prilikom apliciranja za SG Arrival Card podnese ispravan mejla koji će putnik moći da proveri u R. Singapuru.
Visit Pass (e-Pass) sadrži broj odobrenih dana boravka sa jasno naznačenim poslednjim datumom dozvoljenog boravka u R. Singapur.
Detaljne informacije o režimu ulaska u R. Singapur nalaze se na sledećim linkovima:
https://www.ica.gov.sg/public-education/visiting-singapore
https://www.ica.gov.sg/enter-transit-depart/entering-singapore/COVID-insurance https://www.ica.gov.sg/public-education/visiting-singapore 

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Zdravstvene institucije: www.hospitals.sg/hospitals

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Bezbednosna situacija je stabilna.

TRANSPORT – Glavni aerodrom u Singapuru je Changi Int. Airport www.changiairport.ciom
Javni saobraćaj je organizovan.
Turisti mogu koristiti međunarodnu vozačku dozvolu izdatu u svojoj zemlji.

OSTALO – Nacionalna valuta je singapurski dolar (1 evro vredeo je u februaru 2021.g. oko 1,60 singapurskih dolara).
Nacionalna turistička organizacija je Singapore Tourism Board (https://app.stb.gov.sg)

Kontakti
Prilikom boravka u Singapuru, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Džakarti, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Singapur, putem sledećih kontakt telefona: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 i elektronske adrese: embjakarta@serbian-embassy.org