GK Petrović otvorio izložbu „Marija Crnobori - osluškujići dah publike"

21. Jul 2021.
Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović otvorio je izložbu „Marija Crnobori - osluškujići dah publike" zajedno sa direktorkom Javne ustanove „Pula Film Festival“ Gordanom Rastović.

Na izložbi, koja predstavlja uvodni propratni program festivala, izložena je postavka fotografija portreta iz najpoznatijih pozorišnih predstava glumice odigranih u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu u razdoblju od 1947. do 1983. godine.

Tom prilikom, prikazana je i projekcija dokumentarnog filma „TV feljton - Marije Crnobori", autorke Olivere Milošević iz produkcije RTS u Srpskom kulturnom centru u Puli.

Takođe, u Kinu Vali, otvorena je izložba „Tošo Dabac: barokni kadar Marije Crnobori" autora Daniela Rafaelića, na kojoj su po prvi put u javnosti predstavljeni portreti i radne fotografije Marije Crnobori, nastale tokom snimanja filma „Barok u Hrvatskoj".

Izložbu su otvorili gradonačelnik Pule Filip Zoričić, direktor Javne ustanove „Pula Film Festival“ Gordana Rastović i direktor Kulturno-informativnog centra Pula Petar Bujas.