Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Holandije

07. Apr 2021.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Holandije Josta Reinćesa, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da postoji značajan prostor za unapređenje političkog dijaloga, kao i intenziviranje svih vidova saradnje između Srbije i Holandije.
 
Predsednik Vučić i ambasador Reinćes su konstatovali zainteresovanost obe strane za unapređenje ekonomske saradnje. Oni su izrazili nadu da će velike multinacionalne kompanije iz Holandije sagledati odličnu investicionu klimu u Srbiji i opredeliti se za poslovanje u našoj zemlji. Ambasador Reinćes je izrazio uverenje da će bližim kontaktima doprineti i odluka holandske aviokompanije KLM da uvede direktan let, uz postojeći Er Srbije.
 
Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Holandije da Srbija ispuni kriterijume neophodne za pristupanje Evropskoj uniji, istakavši da naša zemlja preduzima neophodne reforme i da će ih ubrzati u oblasti vladavine prava. On je naglasio da je naša zemlja prihvatila novu metodologiju pristupih pregovora, izrazivši nadu da ćemo biti u mogućnosti da uskoro otvorimo određene klastere.
 
Govoreći o regionalnim pitanjima, predsednik Vučić je posebno naglasio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija Zapadnog Balkana ka što intenzivnijoj međusobnoj saradnji.

 

 

Izvor: predsednik.rs

Foto: predsednik.rs / Dimitrije Gol