Ministar Dačić sa Žozepom Boreljom na marginama Ministarskog sastanka OEBS u Lođu

01. dec 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Evropske Unije i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom na marginama Ministarskog sastanka OEBS u Lođu, Poljska.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije Dačić napomenuo je da članstvo u Evropskoj uniji ostaje naš strateški cilj, kao i jedan od naših glavnih spoljnopolitičkih prioriteta. Takođe je istakao da Srbija ostaje u potpunosti posvećena reformskom procesu i unapređenju svih sfera našeg društva. 

Sagovornici su razmenili mišljenje o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da sve napore treba usmeriti na nastavak dijaloga, budući da je razgovor jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora.

Ministar Dačić  podvukao je da se Srbija zalaže za unapređenje regionalne saradnje koja neposredno doprinosi izgradnji međusobnog poverenja, procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj na našem putu ka punopravnom članstvu u EU.