Selaković čestitao nacionalni dan Francuske

14. jul 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku ministru za Evropu i spoljne poslove Žan-Ivu Le Drijanu povodom nacionalnog dana Francuske.

U čestitki šefa srpske diplomatije navodi se da Pad Bastilje, nije samo nacionalni praznik Francuske, već i praznik svih slobodarskih naroda, među kojima je uvek bio i srpski narod, kao i da su naše veze ovenčane uspesima u borbi za slobodu i jednakost.

„Iz istorijskih veza naše dve zemlje, stvoreni su temelji za uspešnu i svestranu bilateralnu saradnju. Uveren sam da će se i u narednom periodu odnosi i saradnja između Republike Srbije i Republike Francuske, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu, još uspešnije razvijati u obostranom interesu“, navodi se u čestitki.

Takođe, ministar je izrazio nadu da će Francuska nastaviti da uvažava napore koje Srbija ulaže u reforme u oblasti vladavine prava, u cilju budućeg članstva u Evropskoj uniji, kao i posvećenost vrednostima Međunarodne organizacije Frankofonije, u želji da u što skorijem periodu postane njen punopravni član.

Selaković je uputio najbolje želje Francuskoj za oporavak od posledica pandemije korona virusa, izrazivši uverenje da će Francuska iz ovih teškoća izaći jača i spremnija za borbu protiv globalnih izazova sa kojima se suočava civilizacija.