Tamari Vučić uručena nagrada magazina "Diplomacy & Commerce"

10. apr 2024.
Supruzi predsednika Srbije Tamari Vučić uručena je specijalna nagrada magazina "Diplomacy & Commerce" za izgradnju mostova među narodima, a za ovu nagradu nju je predložilo nekoliko stranih ambasada u Beogradu, kao i jedan broj pojedinaca iz javnog života Srbije.

U obrazloženju se ističe da je Tamara Vučić proteklih godina na velikom broju međunarodnih događaja kojima je prisustvovala u zemlji i inostranstvu aktivno radila na izgradnji mostova među narodima i širenju duha tolerancije i saradnje.

Tamara Vučić je u svom govoru istakla da joj ova nagrada znači mnogo, pre svega zato što je to nagrada za izgradnju mostova među narodima, što je, kako je navela, suština njenog primarnog zanimanja, diplomatije.

"Po mom mišljenju, diplomatija i cilj diplomatije je upravo da izgradi mostove među narodima, među ljudima. I da obezbedi taj prostor za dijalog, za razgovor, za pregovore, za dogovore. I takođe, sebe smatram pacifistom i po karakteru i po uverenju, pa nekako i to ide u prilog diplomatiji", poručila je ona.

Dodala je da joj nagrada znači i zato što je za nju nominovana od strane, kako kaže, ''divnih, mladih, perspektivnih, učenih i radnih ljudi sa juga Srbije''.

Ona je čestitala svim dobitnicima "Diplomacy & Commerce" nagrada i poručila da su ta priznanja pre svega velika čast, ali i odgovornost.

"Nagrade su tu da nam kažu da nešto dobro radimo i da je to što dobro radimo neko primetio. Tu su da nam daju dodatnu motivaciju, dodatnu inspiraciju, vetar u leđa, ali i da nas podsete i da nas opomenu koliko je važna odgovornost za sve što radimo", rekla je ona.

Govor je završila citatom srpskog Nobelovca Ive Andrića, koji je rekao da od svega što čovek u svom životnom nagonu gradi i podiže, ništa nije bolje i vrednije od mostova.

Izvor/foto: Tanjug