ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна до 90 (деведесет) дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна до 90 (деведесет) дана

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша није потребна виза за боравак до 30 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена заштита је боља него у осталим земљама у региону. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, дијареја, Чикунгунја и Денга грозница. Путно осигурање је потребно.
Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/brb/ 

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Барбадос није безбедносно опасна земља, али се препоручује уобичајени опрез као нпр. избегавање неосветљених простора, избегавање куповине накита и сл. на улици, препоручује се шетња у групи и сл.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз обавља се аутобусима, таксијима и приватним комбијима који су углавном безбедни.
За држављане Р. Србије потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Барбадос долар (BBD)

Контакти:
Приликом боравка на Барбадосу за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. WashingtonD.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Барбадос, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org