ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Није потребна виза
за боравк у периоду до деведесет (90) дана, током периода од шест месеци од датума првог уласка
Обични пасоши и друге путне исправе: Није потребна виза
за боравк у периоду до деведесет (90) дана, током периода од шест месеци од датума првог уласка
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза. Услов за издавање визе је претходно поседовање визе земље у коју се улази после Монголије

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ                                                                         
Није потребна виза за боравак у периоду до деведесет (90) дана, током периода од шест месеци од датума првог уласка.
Посетиоци који у Монголији намеравају да бораве дуже од 30 дана, треба да се пријаве  Уреду за имиграцију, натурализацију и стране држављане (Office of Immigration, Naturalization and Foreign Citizens).

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ                                                                                                       
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:                                                                                                        

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Монголија је безбедна земља. Путно здравствено осигурање за предвиђени период боравка у Монголији је неопходно. Потврде о вакцинацији генерално нису потребне, осим у посебним ситуацијама (као што је била епидемија САРС-а). Од студената и свих других који у Монголији намеравају да бораве дуже од 3 месеца, захтева се тест на  AIDS.

ТРАНСПОРТ – Монголију се углавном путује авио превозом или возом. Постоји један међународни аеродром који се налази у главном граду Улан Батору.

ОСТАЛО – Национална валута: тугрик (MongolianTugrik - MNT). У Улан Батору, у хотелима, бољим ресторанима и неким робним кућама, могућа су плаћања Visa или Master кредитном картицом.

Контакти:                                                                                                                                                  
Приликом Боравка у Монголији, за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Р. Србије у Пекингу, која на нерезиденцијалној основи покрива Монголију, путем контакт телефона: +8610/ 6532-3516, 6532-3016;  6532-5413, 6532-1693 и електронске адресе: embserbia@embserbia.cn, као и почасном конзулу Р. Србије у Монголији - Mr. BAVUU ZORIGT  (Адреса: suite 1501 Express Tower, Peaceavenue 4, Ulaanbaatar 15160, postbox 1364 Mongolia), путем контакт телефона: +976-99116770; мобилни: +976-99109192 и електронске адресе:  zorigtbavuu@yahoo.co.jp