Jerevan: Ambasadorka Panajotović Cvetković na promociji knjige „Zovi me Garun“i prijemu prvog počasnog člana iz Srbije u Savez pisaca Jermenije

28. sep 2022.
Ambasadorka Republike Srbije u Jermeniji Tatjana Panajotović Cvetković je učestovala na promociji jermenskog izdanja knjige „Zovi me Garun“ pisca i izdavača iz Srbije Vesne Pešić. Knjiga je inspirisana prethodnim putovanjem autorke u Jermeniju, kada je jermenskoj publici predstavljen prevod na srpski knjige „Istorija Jermenije“, čuvenog istoričara iz petog veka Movsesa Horenacija.

Pešić je tokom promocije dobila titulu počasnog člana Saveza pisaca Jermenije, čime je postala prva osoba iz Srbije u ovom statusu.

Tim povodom ambasadorka Srbije je istakla da počasno članstvo autorke u Savezu pisaca Jermenije i prevod njene knjige u kojoj se prepliću jermenski istorijski motivi i savremeno doba predstavljaju značajne korake u pravcu daljeg približavanja kultura Srbije i Jermenije i boljeg razumevanja dva prijateljska naroda.

U prisustvu uglednih članova jermenske kulturne zajednice i predstavnika medija, o knjizi su govorili i predsednik Saveza pisaca Jermenije Eduard Militonjan, dopisni član Akademije nauka Jermenije prof. dr Aelita Doluhanjan, izdavač knjige Van Arjan, i pisac, prevodilac i počasni konzul Srbije u Jerevanu Babkan Simonjan.