Studenti državnih univerziteta završili tromesečnu praksu u MSP

30. maj 2022.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković obratio se danas studentima koji su završili obavljanje tromesečne stručne prakse u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat započet najpre inicijativom Ministarstva spoljnih poslova, a potom i Vlade Republike Srbije.

Selaković je podsetio da je stručnu praksu obavljalo 63 studenta, zajedno sa četvoro kolega koji su se kasnije pridružili na osnovu vladinog projekta.

Takođe, ministar je naglasio da je 25 studenata iskazalo želju da produži stručnu praksu za još tri meseca.

Selaković je podvukao da je ministarstvo u međuvremenu obezbedilo saglasnost vlade za raspisivanje konkursa za prijem pripravnika, čime se studentima pruža šansa da započnu karijeru u MSP.

Prema njegovim rečima, studenti koji su obavili praksu dobiće uverenje koje im  u budućnosti može biti dobra osnova za zasnivanje radnog odnosa.

„Posebno mi je drago što među vama imamo koleginice i kolege sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu što daje nadu da je naš poziv i dalje privlačan, da motiviše ljude da se obrazuju za buduće diplomate i da jednog dana nastave rad dajući svoj doprinos borbi za očuvanje državnih i nacionalnih interesa i izgradnji Srbije“, rekao je ministar.

Selaković je zahvalio mentorima na posvećenosti koju su pokazali u prenošenju svojih znanja i veština, prepoznavši stručnu praksu kao priliku za podmlađivanje Ministarstva spoljnih poslova.