Брадић: Упркос пандемији резултати нису изостали

26. феб 2021.
Амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Горан Брадић рекао је да је упркос тешким условима изазваним пандемијом, Амбасада Србије у Швајцарској успела да сачува здравље целокупног особља и њихових породица и да у потпуности одговори на све захтеве наших држављана.

Наша амбасада у сарадњи са швајцарским надлежним властима обезбедила је српским држављанима који су се затекли у Швајцарској током затварања граница привремен боравак, а организована је и евакуација више од седам стотина људи аутобусом, конвојима, аутомобилима и авионом, изјавио је амбасадор за портал „Сербинфо“ (Serbinfo.ch).

„Такође, од априла до јуна прошле године, организован је и транспорт три респиратора, као и припадајућих резервних компоненти“, казао је Брадић.

Резултати рада нису изостали ни када је реч о развоју српске привреде, рекао је Брадић и нагласио да о томе говори чињеница да су у време пандемије две швајцарске фирме инвестирале у Србију.

Говорећи о борби против пандемије, амбасадор Брадић истакао је да су у нашој земљи у рекордном року изграђене две нове болнице, а да је још и пре вируса корона обновљен значајан број здравствених установа.

„Србија је добро управљала кризом од првог дана, што се најбоље може објаснити упоређивањем висине буџета за здравство, бруто домаћег производа и других битних параметара. У борби са пандемијом постигли смо изванредне резултате“, нагласио је Брадић.

Захваљујући правовременом реаговању државног руководства Србија се налази на европском и светском врху, када је реч о вакцинацији и ревакцинацији, подвукао је амбасадор говорећи о похвалама упућеним Србији од стране страних државника и иностраних медија.

„Сви смо били сведоци одређеног егоизма појединих држава на почетку пандемије, али и велике солидарности неких земаља – ми смо прве испоруке заштине опреме добили из Кине, потом из Норвешке, затим из Русије, а онда су стигли авиони из ЕУ захваљујући одличним контактима председника Вучића, ангажовању стручних тимова око премијерке Брнабић, министра здравља Лончара и других“, нагласио је амбасадор.

Брадић је рекао да је поносан као српски дипломата на све постигнуте резултате, као и да је уверен у понос српских држављана где год да они живе.