Односи Србије и Естоније добри и без отворених питања

01. мар 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадорком Републике Естоније Кристи Карелсон која Србију покрива на нерезиденцијалној основи из Будимпеште.

Министар Селаковић истакао је да су билатерални односи две земље добри и без отворених питања, уз значајан потенцијал за унапређење.

Шеф српске дипломатије захвалио је Естонији на подршци Србији у процесу европских интеграција и нагласио да реформе остају у фокусу Владе Србије, додавши да значајан остварени напредак Србије није праћен одговарајућом динамиком приступних преговора са ЕУ. Према његовим речима, за нашу земљу охрабрују поруке да Естонија подржава агенду проширења ЕУ.

Министар Селаковић указао је да Србија жели да интензивира све облике економске сарадње са Естонијом, што укључује и повећање трговинске размене. Истакао је да постоје могућности за даље унапређење односа, издвојивши ИТ сектор и дигитализацију, где, како је нагласио, може много да се научи од Естоније као земље лидера у тој области.

Селаковић је изразио наду да ће се, заједничким ангажманом, интензитет политичког дијалога и размена билатералних посета повећати, а имајући у виду добре односе наших земаља, позвао је естонске инвеститоре да у наредном периоду појачају своје присуство на тржишту Србије.