Саопштење МСП поводом реакције Министарства иностраних послова Украјине на мрежи „X“

25. јан 2024.
Поводом реакције Министарства иностраних послова Украјине на мрежи „X“ од 24. јануара 2024. године на вест да ће један од најцењенијих српских глумаца Милош Биковић глумити у новој сезони глобално познате серије „Бели лотус“, у којој украјинска страна тврди да је реч о „особи која подржава геноцид и крши међународно право“, Министарство спољних послова указује на потпуну неоснованост тврдњи.

Република Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те смо веома поносни на Уставом загарантовано право на слободно научно и уметничко стваралаштво.

Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији.

Желимо да подсетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету.