Селаковић: Србија је поносна на пријатељство са Индијом

12. окт 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас, на маргинама скупа поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних, са државном министарком за спољне послове и специјалном изасланицом председника Владе Индије Минакши Леки.

Селаковић је захвалио гошћи на томе што се одазвала позиву да учествује на овом важном комеморативном скупу у Београду, изразивши задовољство због чињенице да други пут у само месец дана има прилику да са њом разговара о продубљивању билатералних односа наших двеју држава.  

Србија и Индија, како јe оценио министар Селаковић, имају велики потенцијал за даљи развој економских односа, али и за учвршћивање политичких веза кроз наставак контаката на високом и највишем нивоу, као и кроз редовне консултације два министарства спољних послова.
 
И овом приликом министар Селаковић је изразио захвалност Индији на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и оданости принципима међународног права.

Србија је, како је истакао, поносна на пријатељство са Индијом, и уверени смо да ће односи две земље наставити да се развијају у духу искрене сарадње и узајамне подршке.