Државни секретар Никола Стојановић учествовао у Међународном програму за званичнике владиних институција у Дубаију

11. окт 2024.
Државни секретар Министарства спољних послова Србије Никола Стојановић учествовао је на скупу Међународног програма за званичнике владиних институција у Дубаију, којем је присуствовао и Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследник Дубаија, заменик премијера и министар одбране Уједињених Арапских Емирата.

На догађају који је окупио министре, заменике министара, генералне директоре и друге високе државне званичнике из 31 земље, главне теме су биле лидерство у управљању и иновације у јавном сектору.

Овај програм представља платформу за размену најбољих светских пракси у развоју јавних политика, лидерству у руковођењу јавним установама и иновацијама у јавним службама, са посебним фокусом на подстицању иновација и примени напредних технологија.

Учешће представника Србије реализовано је у склопу билатералне сарадње коју остварујемо са Уједињеним Арапским Емиратима на плану развоја и модернизације државне управе, са циљем да се ојача јавни сектор, подстакну напредне стратегије у управљању и постигну циљеви одрживог развоја.