Козарев са представницима „Фелоушип фондације“: „Молитвени доручак“ прилика да се ојачају пријатељства

20. мај 2024.
Генерални секретар Министарствa спољних послова Душан Козарев састао се данас са представницима „Фелоушип фондације“ Ваном Вонгом и Рејмондом Шмитом, организаторима традиционалног „Молитвеног доручка“ у Вашингтону.

Козарев је делегацији пожелео добродошлицу у Београд и указао да Република Србијa, посредством своје амбасаде у Вашингтону, узима активно учешће у том јединственом скупу, као што је „Молитвени доручак“. Навео је да је то добра прилика да се одрже корисни састанци, као и остваре нова непосредна познанства, узимајући у обзир да представља форум политичких, друштвених и пословних лидера на неформалној основи.

Представници фондације захвалили су на пријатељском пријему у Министарству, указавши да су већ отпочеле припреме за наредни „Молитвени доручак“, имајући у виду да је планиран шири и нешто другачији концепт одржавања. Указали су да овај догађај за циљ има грађење пријатељства „под једним кровом“, и успостављање међусобног поверења, како би се брже и лакше решавали проблеми, без обзира где се они налазили.

Саговорници су се сагласили да је у овим изазовним временима, када се цео свет налази пред разним искушењима, очување мира и стабилности постало глобални приоритет. Управо је „Молитвени доручак“, како су истакли саговорници, начин да се прошире и ојачају пријатељства, како би се превазишле разлике, што ће довести до боље и просперитетније будућности за све стране.