Одржане политичке консултације између Србије и Словачке

11. окт 2024.
Билатералне политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних и европских послова Словачке Републике одржане су данас у Београду.

Делегацију Министарства спољних послова Србије предводио је државни секретар Дамјан Јовић, а словачку државни секретар Марек Ешток.

У срдачном и отвореном разговору истакнуто је традиционално пријатељство две земље, као и обострана опредељеност за унапређење свеукупних односа. Детаљно су размотрене најважније теме из домена билатералних односа и могућности за даље унапређење економских веза и инвестиционе сарадње.

Државни секретар Јовић је и овом приликом захвалио Словачкој Републици и њеном руководству на доследној подршци коју нам пружају када је реч о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Саговорници су разговарали о европским интеграцијама Србије, а размењена су мишљења о актуелним међународним темама и договорено је даље интензивирање сарадње на мултилатералном плану.

Обострано је констатовано да посебан квалитет узајамним односима дају заједница Срба у Словачкој и словачка заједница у Србији, које, како су саговорници нагласили, представљају додатан, снажан мост пријатељства између наше две земље.