Тамара Вучић у посети Кенији

06. окт 2024.
Супруга председника Републике Србије и наша колегиница Тамара Вучић састала се у Кенији са премијером и министром спољних послова и дијаспоре Мусалијем Мудавадијем, као и са првом дамом Кеније Рејчел Руто.

На састанку са Мудавадијем, потврђени су традиционално пријатељски односи две земље, и констатовано да је Југославија била међу првих десет држава које су признале независност Кеније 1963. године.

Тамара Вучић захвалила је Кенији на подршци државним и националним интересима Србије, посебно када је реч о Косову и Метохији.

Разматране су могућности за ближу сарадњу у областима туризма, спорта, образовања и дигитализације, а Кенији је упућен позив за учешће на изложби Експо 2027, чији ће домаћин бити Србија.

На састанку са првом дамом Кеније изражена је обострана спремност за унапређење билатералних односа, посебно у домену образовања, туризма, спорта и културе.

Тема разговора био је и програм “Свет у Србији”, а са наше стране је потврђена спремност за повећање броја стипендија за студенте из Кеније.

Тамара Вучић и Рејчел Руто посетиле су школу "АЕФ Рубен", и разговарале о могућности организовања спортских кампова за децу из Кеније у Србији, као и свеукупним активностима у сфери спорта.

Захваливши на гостопримству, Тамара Вучић је изразила наду да ће бити у прилици да топлу добродошлицу првој дами Кеније узврати у Београду.

Фото: Танјуг