ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
За улазак у Р. Хаити држављанима Р. Србије је потребна виза. Рок важења пасоша ради туристичког путовања мора бити најмање 6 месеци након истека визе, што важи и за регулисање боравка.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Пре уласка у ову земљу вакцинисање није обавезно, али се препоручује заштита од тропских болести, посебно маларије. Вода се пије искључиво флаширана. Актуелну ситуацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/hti/.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Безбедносна ситуација је неповољна. Не препоручује се кретање ван зона предвиђених за странце, јер прети опасност од крађа, препада, чак и отмица.

ТРАНСПОРТ – Од укупно 4.000 км путева на Хаитију, само је 1.000 км асфалтирано. Уколико се изнајмљује возило (при аеродрому, од представништава иностраних фирми) пожељно је да то буде теренско возило. Током туристичког боравка у овој земљи можете управљати моторним возилом са возачком дозволом Р. Србије. Кроз главни град путници се могу превозити локалним таксијем – тзв."тап-тап".

ОСТАЛО – Хаићанска валута је гурд (gourde), а у употреби су и друге валуте, попут америчког долара и евра.

Контакти:
Приликом боравка у Р. Хаити, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Хавани, која на нерезиденцијалној основи покрива Р. Хаити, путем следећих контакт телефона: + 53 72042488 и 72042607, као и на мобилни + 535 2910430, односно путем електронске адресе. konzsrbhav@gmail.com.