Званичан назив
Република Хаити
Државно уређење
Република полупредседничког типа
Главни град
Порт-о-Пренс
Датум успостављања билатералних односа
1984. године

Политички односи

Билатерални односи су традиционално карактерисани заједничким чланством у Покрету несврстаних земаља. Влада Србије упутила је помоћ Хаитију за санирање последица разорног земљотреса који је задесио ову карипску земљу у јануару 2010. године, док је МУП Р. Србије од 2007. до 2017. године учествовао у полицијским снагама УН на Хаитију – MINUSTAH.
Тадашњи МИП К. Жозеф боравио је у Београду у октобру 2021. године, ради учешћа на Комеморативном састанку посвећеном обележавању 60. годишњице Прве конференције Покрета несврстаних земаља. Том приликом реализован је билатерални састанак МСП Н. Селаковића и министра Жозефа.
Након разорног земљотреса који је погодио Хаити у августу 2021. године, Република Србија је упутила Хаитију донацију посредством Међународне организације Франкофоније.

 

Економски односи

У 2020. години забележено је 216 хиљада евра извоза и 29 хиљада евра увоза. У 2019. години забележен је извоз у вредности од 10 хиљада евра и увоз у вредности 60 хиљада евра.

 

Уговорно стање -

 

Контакти

Комуникација између Републике Србије и Републике Хаити одржава се посредством Амбасада све државе у Хавани.

Амбасада Републике Србије у Хавани која покрива Републику Хаити на нерезиденцијалној основи: http://havana.mfa.gov.rs/

Амбасада Републике Хаити у Хавани нема веб-сајт.

Одељење за Северну и Јужну Америку Министарства спољних послова Републике Србије: Тел: +381113068762, Е-пошта: oam@mfa.rs