PPV i MSP Dačić sa predsednikom Velike Narodne skupštine Turske

08. dec 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Velike Narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom, tokom njegove posete Republici Srbiji.

Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa svojim bivšim kolegom i dobrim prijateljem, ocenivši da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou. Istakao je da će kao i do sada, i u ovom mandatu kao ministar spoljnih poslova nastojati da izgradi što bolje odnose sa Republikom Turskom i dalje unapredi saradnju dve prijateljske zemlje. Izrazio je jasno opredeljenje za dalje jačanje kulturne saradnje, kao i kulturnih veza između naših država i naroda.

Dačić je istakao da Republika Srbija izuzetno ceni podršku predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao i učešće ministra inostranih poslova Republike Turske Mevluta Čavušogla na Samitu lidera u okviru inicijatve „Otvoreni Balkan“, održanom 2. septembra 2022. godine u Beogradu.

Predsednik Velike narodne skupštine Turske Mustafa Šentop sa zadovoljstvom je preneo da je tokom posete Srbiji imao veoma dobre razgovore sa srpskim rukovodstvom, u kojima je potvrđeno da su odnosi između Srbije i Turske na izuzetnom nivou.

Zahvalio je PPV/MSP Dačiću na zalaganju i doprinosu koji je na svim prethodnim funkcijama dao unapređenju odnosa između dve zemlje, ponovivši zadovoljstvo što se zajednički projekti, a na prvom mestu infrastrukturne infesticije, uspešno realizuju.