ППВ и МСП Дачић са председником Велике Народне скупштине Турске

08. дец 2022.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са председником Велике Народне скупштине Турске Мустафом Шентопом, током његове посете Републици Србији.

Ивица Дачић изразио је задовољство због сусрета са својим бившим колегом и добрим пријатељем, оценивши да су билатерални односи на веома високом нивоу. Истакао је да ће као и до сада, и у овом мандату као министар спољних послова настојати да изгради што боље односе са Републиком Турском и даље унапреди сарадњу две пријатељске земље. Изразио је јасно опредељење за даље јачање културне сарадње, као и културних веза између наших држава и народа.

Дачић је истакао да Република Србија изузетно цени подршку председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана иницијативи „Отворени Балкан“, као и учешће министра иностраних послова Републике Турске Мевлута Чавушогла на Самиту лидера у оквиру иницијатве „Отворени Балкан“, одржаном 2. септембра 2022. године у Београду.

Председник Велике народне скупштине Турске Мустафа Шентоп са задовољством је пренео да је током посете Србији имао веома добре разговоре са српским руководством, у којима је потврђено да су односи између Србије и Турске на изузетном нивоу.

Захвалио је ППВ/МСП Дачићу на залагању и доприносу који је на свим претходним функцијама дао унапређењу односа између две земље, поновивши задовољство што се заједнички пројекти, а на првом месту инфраструктурне инфестиције, успешно реализују.